Semlor

Hej vilket härligt väder vi har ute idag solen skiner.
Idag har jag passat på att bakat semlor så gott. Nu är de inte långt kvar till fettisdagen. 😊
 
Recept!
1 paket jäst. 
170 g smör.
5 dl mjölk.
2 dl socker.
1 tsk salt.
2 tsk kardemumma.
Ca 13 dl vetemjöl.
 
Gör så här!
1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Smula jästen i en stor bunke.
3. Smält smör, och blanda i 5 dl mjölk till 37 grader fingervarmt. 
4. Tillsätt smöret och mjölkblandningen med jästen.
5. Blanda i alla de övriga ingredienserna. Och knåda till en fin deg.
6. Låt degen jäsa i 40 minuter täckt  med en bakhandduk.
 
7. När degen har jäst färdigt, dela degen i två delar. På ett mjölat bakbord. 
8. Forma 20 stycken runda bollar av degen.
Och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 minuter.
9. När degen har jäst klart pensla bullarna och sätt in i ugnen ca 8-10 minuter. 
10. När bullarna är gyllenbruna och fina ta ur dom ur ugnen och låt svalna.
11. Riv under tiden 150 g mandelmassa och tillsätt lite ovispad grädde ca 2 tsk
 
.
12. När bullarna har svalnat gör ett lock på bullarna. Gör sedan en liten grop där du tillsätter mandelmassan. Häll sedan över vispad grädde och florsocker. 
Lycka till 😊
 
 
Anonym
2017-02-15 @ 09:29:57

Vi ser fram emot fettisdagen då du bjuder oss på semlor!💕




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fionaliljeqvist.blogg.se

Hej jag heter Ida Hegg. Jag är 24 år och jag älskar att baka. När jag var liten så föddes jag med ett allvarligt hjärtfel. Jag har under åren även fått diagnosen 22 q11 autism och så har jag en utvecklingsstörning. Att få baka för mig är ett sätt att få slappna av. Jag älskar även att fotografera. Och jag drömmer om att jag en dag ska kunna köpa mitt röda torp på landet, och öppna mitt café. Hoppas att ni kommer att tycka om min blogg.😊

RSS 2.0