Semlor
Hej vilket härligt väder vi har ute idag solen skiner.
Idag har jag passat på att bakat semlor så gott. Nu är de inte långt kvar till fettisdagen. 😊
Recept!
1 paket jäst.
170 g smör.
5 dl mjölk.
2 dl socker.
1 tsk salt.
2 tsk kardemumma.
Ca 13 dl vetemjöl.
Gör så här!
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smula jästen i en stor bunke.
3. Smält smör, och blanda i 5 dl mjölk till 37 grader fingervarmt.
4. Tillsätt smöret och mjölkblandningen med jästen.
5. Blanda i alla de övriga ingredienserna. Och knåda till en fin deg.
6. Låt degen jäsa i 40 minuter täckt med en bakhandduk.
7. När degen har jäst färdigt, dela degen i två delar. På ett mjölat bakbord.
8. Forma 20 stycken runda bollar av degen.
Och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 minuter.
9. När degen har jäst klart pensla bullarna och sätt in i ugnen ca 8-10 minuter.
10. När bullarna är gyllenbruna och fina ta ur dom ur ugnen och låt svalna.
11. Riv under tiden 150 g mandelmassa och tillsätt lite ovispad grädde ca 2 tsk
.

12. När bullarna har svalnat gör ett lock på bullarna. Gör sedan en liten grop där du tillsätter mandelmassan. Häll sedan över vispad grädde och florsocker.
Lycka till 😊
Vi ser fram emot fettisdagen då du bjuder oss på semlor!💕