Parisebullar

Recept!
50 gram jäst
3 dl mjölk
1 och en halv dl socker
en nypa salt
1 tsk kardemumma
2 ägg
200 gram smör rumsvarmt
ca 12 dl vetemjöl
Gör så här!
Sätt ugnen på 250 grader.
1. Smula ner jästen i en stor bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader fingervarmt.
Och lös ut den med jästen.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör, och ägg. Tillsätt till sist mjölet lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg.
4. Låt degen jästa i ca 50 minuter.
under bakduk.
5. Blanda under tiden ihop vaniljkräm. Jag använde marsanpulver. Jag tog 4 dl mjölk och ca 7 msk marsanpulver. När degen har jäst klart.
8. Knåda degen på mjölat bakbord. Och dela till Ca 20 bollar. Lägg sedan på plåt med bakplåtspapper.
9. Låt sedan jäsa ytterligare i 35 minuter.
10. Tryck en grop i varje bulle med tummen, häll sedan i vaniljkräm.
11. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, pensla inte på krämen.
Ställ sedan in bullarna i ugnen i ca 9 minuter eller tills de har fått en fin färg.
Smält under tiden ca 100 g smör.
12. När du har tagit ut bullarna ur ugnen penslar du på med smör och strör på med socker.
Lycka till 😊
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
gott :D